Krantenkip

Krantenkip

Eigenlijk is het een beeldje van papier voor in huis. Ze fleuren op, maken het grappig en gezellig.

Ze zijn kleurrijk beschilderd, maar soms ook heel natuurgetrouw, zoals een kip of haan kan zijn: met zo’n mooie groenblauwe staart, een roodbruin lijf, geel-gouden manen (noem ik het maar even) en helderrode lellen. Of gewoon spierwit. Maar er zijn ook zebra-, koeien-, pauwen-, giraffe-, en dalmatier kippen. Ook beplak ik ze met plattegronden van bekende steden als Londen, Parijs, Amsterdam, etc. En met muziekpapier, handschriften, wijnetiketten, buitenlandse kranten.

Twee bij elkaar is helemaal leuk: ze doen iets met elkaar, lijken op elkaar te reageren, kibbelen, kletsen of zoeken troost bij elkaar. De een heeft heel alert zijn kop omhoog, en de ander lijkt ongestoord door te gaan met graan pikken, weer een ander kijkt voor zich uit alsof daar wat te zien is.

Ze worden gemaakt van papier, lijm, verf en een beetje ijzerdraad.

Ze zijn ongeveer 20 cm hoog en 10 cm breed. Ze zijn heel licht in gewicht.

Ze zijn te koop bij : Atelier Dorine de Soet, Spittaalstraat 92 in Zutphen 0575-547343/06 24611518

Galerie bij Floors de berg op Walstraat 8 in Deventer 0570-611266/0624611518

Maar ook in San Franscisco bij Gallery Kati Koos.

Prijs: € 35,- portokosten: € 6,75 Ze worden in een doos verstuurd.

HIERONDER: FOTO’S VAN KRANTENKIPPEN ZOALS ZE NU 2012 GEMAAKT WORDEN. HET IS ECHTER ONDOENLIJK OM HIER BIJ TE HOUDEN WELKE ER NOG ZIJN OF WELKE VERKOCHT ZIJN. DAARVOOR VLIEGEN ZE TE HARD VAN ME WEG! NEEM EVEN KONTAKT MET ME OP, DAN ZAL IK JE FOTO’S STUREN VAN DE KIPPEN DIE TE KOOP ZIJN. info@dorinedesoet.nl

{igallery id=4597|cid=6|pid=1|type=category|children=0|addlinks=0|tags=|limit=0}

reaktie van koper:

“…..Zó fraai gedaan, het contrast van dat bolle lijf tegenover dat ranke koppie, en die plooien in de hals, echt een kippennek. en dan die malle poten en de struise staart, de attente houding, kortom, méér kip kan iets niet zijn… Hebben uw website zo net bekeken, prachtige schilderijen gezien, ook weer van kippen, en van dat rijtje koeien. We komen beslist eens kijken in Zutphen. U hebt ons een groot plezier gedaan met dit stel”

Vorig bericht
IJssel schilderij
Volgend bericht
Chocoladeschilderijen