IJssel schilderij

IJssel schilderij

Titel schilderij: De overkant

Dit schilderij is in de zomer van 2011 geschilderd. De opdracht was het uitzicht op de IJssel en de overkant van de IJssel bij Zutphen vanuit een kantoorpand aan de IJsselkade.

Omdat de ramen van waaruit het geschilderd moest worden hoog en smal waren, besloot ik het schilderij op 3 doeken te schilderen, die op deze manier de 3 ramen zouden vertegenwoordigen.

Eigenlijk ontstond er op alle 3 de doeken iets wat extra aandacht trok: op het meest linkse schilderij was dit het Kanon, aan de Kanonsdijk in Zutphen. Maar ook de jonge kastanjeboom die vanuit het linker raam te zien was.

 

 

Het 2e en middelste schilderij leek in eerste instantie het minst zeggenste stuk, totdat ik ontdekte dat juist daar steeds mensen te zien waren, vissers, waterrekreanten. Met de daarbij behorende geparkeerde auto’ s heeft ook dit doek een aandachtspunt gekregen.

 

 

Het laatste en meest rechtse doek wordt voor een groot gedeelte in beslag genomen door het begin van de oude IJsselbrug, met daarlangs de spoorbrug. Het zwaartepunt kwam hier niet op die brug te liggen, maar op het wijkje aan de overkant: de Hoven. Met de huizen, het groen en de lantarenpalen is dit een heel herkenbaar stuk geworden.

 

Vorig bericht
Walburgkerkschilderij
Volgend bericht
Krantenkip