WORKSHOPS

workshops:

Kom verder in je schilderontwikkeling en overwin je blokkades

 Workshop abstract schilderen

1 hele middag schilderen van 13.00 tot 17.00 uur.

Van een wit doek naar een prachtig schilderij aan de muur.

Het gaat in mijn lessen om de vrijheid te durven nemen. Je zou weer moeten gaan spelen met verf. Ontdekken wat de mogelijkheden allemaal zijn, dat je weer kunt wegwerken, dat je er weer overheen kunt schilderen, of kunt wegplakken met stukken krant oid.

Eerst beginnen met chaos, rotzooien en rommelen, het laten gaan, en daardoor spontaner werken, om dan uiteindelijk te zien, dat dat proces allemaal meetelt bij het geslaagde eindresultaat.

Ik leer je stap voor stap werken via abstractie naar een schilderij wat een beeld draagt, ondersteund door de abstractie.

Spelenderwijs krijg je adviezen en tips mee die je verder kunnen helpen, zodat je met 1 les (van 4 uur) zelf een heel eind verder kunt komen. Ik hoor vaak terug dat men geïnspireerd verder kan,  een aantal twijfels heeft overwonnen, maar ook veel meer zicht krijgt op zijn/haar blokkades.

Kijk voor reacties en foto’s naar de ervaringen van cursisten hieronder:

Ik werk bij deze intensieve workshop meestal 1 op 1. Zodat we samen zo goed mogelijk kunnen werken. Natuurlijk kan het ook met meer personen, als je dat wilt.  Een workshop die misschien je kijk op schilderen voor goed doet veranderen, in positieve zin. In een fijne sfeer  in mijn heerlijke grote, lichte atelier aan de Spittaalstraat 55 in Zutphen

Dee cursus is op aanvraag, mijn voorkeur gaat uit naar de dinsdag of vrijdagmiddag.

€ 100,- per keer

Atelier Dorine de Soet

Spittaalstraat 55

7201 EC  Zutphen

0624611518

info@dorinedesoet.nl

www.dorinedesoet.nl

 

 

Begeleid werkatelier

 Je werkt in het inspirerende atelier in een kleine

groep aan je eigen werk.

Ik kan je helpen bij:

kleurkeuze, kleuren mengen, hoe compositie bepalen, materiaal keuze, gemengde technieken gebruiken, onderwerpskeuze, hoe groot moet je werken, het wordt jouw werk beter? hoe onstaat er spanning in je werk, hoe leer je losser te werken, hoe schilder je van figuratief naar abstractie en andersom.

en je wilt dit 1 x per week doen op een vaste tijd in de week,

dat kan hier in dit atelier op de maandagmiddag 

en vrijdagmiddag 

van 14.00 tot 16.30 uur.  

– er is foto materiaal aanwezig en kunstboeken

– ik help je waar dat nodig is.

 Er is nog plaats.

inloop: steeds ‘n kwartier  voor de aanvangstijd.  Er is koffie thee en koekjes

€ 25,- pp. per dagdeel.

 Je maakt steeds een afspraak voor een volgende keer.

    Spitaalsstraat 55

7201 EC  Zutphen

info@dorinedesoet.nl

www.dorinedesoet.nl

 

 

 

ERVARINGEN VAN CURSISTEN:

 

HELENE:

De workshop bij Dorine de Soet is als een warm bad.
Je bent de hele middag lekker aan het werk en je krijgt goede feedback.
Ik was de tijd vergeten …..Een heerlijk moment voor je zelf.
 bedankt Helene.
Reny:
Ik ging naar deze workshop, omdat ik even dat zetje nodig had om de kwast weer ter hand te nemen en om lekker los te leren werken.  Dorine heeft mij laten zien en laten ervaren hoe ik zoiets aan kan pakken  en heeft mij net dat zetje gegeven om weer lekker met mijn hobby bezig te zijn. Dit allemaal op een gezellige spontane manier.

Het  was een heerlijke middag !
Bedankt  Reny

 

 Gea:

‘Een workshop volgen bij Dorine is een echte aanrader, als je los wilt komen. Ze stimuleert je op een leuke manier om gewoon lekker met het proces bezig te zijn en eerst niet teveel na te denken. Je hebt niet het gevoel dat je op je vingers gekeken wordt; ook best fijn! Dorine is  gewoon een leuk mens. Ik kan weer verder met haar tips!’

 

Anne-Miek:

Dag Dorine,  even een bedankje voor de leerzame gezellige middag.
De workshop was zeker geslaagd, we werden warm ontvangen in een prachtige galerie.
Ik had geen idee wat we gingen doen, ik dacht alleen ‘ik hoop dat het me iets oplevert’.
En dat was zeker zo: ik leerde anders kijken en gewoon iets doen wat je leuk vindt.
Zonder na te denken over dat het iets moet worden is heel verrassend..
Om uiteindelijk er toch een afbeelding op te schilderen was super leuk.
En zeker de moeite van het proberen waard, gewoon doen.
Hartelijke groet Anne Miek

 

Het eindresultaat van Gea

Eindresultaat van Reny

Review van Machteld:

‘Dinsdagmiddag kwam ik bij kunstenares Dorine de Soet om les te krijgen in een mooie schildertechniek, waardoor je je geheel ontspannen gaat voelen en er alle innerlijke plaats is om een goed schilderij te creëren.

Echter, voordat ik uit de auto stapte, heb ik nog met verbazing naar de enorm grote schilderijen gekeken, die voor het raam van het nieuwe atelier hingen. Niet een atelier waar je zo voorbij loopt. Zeer kort geleden zat Dorine nog in een ander atelier, dat minder zichtbaar was. Bij binnenkomst meteen mijn goede gevoel uitgesproken.

We dronken even wat en toen zijn we begonnen. We gingen stap-voor-stap. Lekker je eigen kleuren uitzoeken. Elke duidelijke stap begeleidde Dorine weer zorgvuldig, zonder op je vingers te kijken, waardoor de opbouw van het schilderij goed te zien was. Dit alles in een gemoedelijke, gezellige sfeer, waarin Dorine alles zeker goed in de gaten hield, zodat ik wel met een klaar schilderij naar huis ging. Ik had echt het gevoel dat ik veel geleerd had en ik ging heerlijk ontspannen met een goed resultaat naar huis. Heeeeeeeel hartelijk bedankt Dorine!!!’

Schilderij van Machteld

april 2017

Review van Marianne:

Dank je wel Dorine voor de inspirerende schilderles. Vanaf het begin voelde ik vertrouwen in wat we  gingen doen, al had ik geen idee.
Dat kwam door het vertrouwen en het enthousiasme dat jij uitstraalde. Je nam me stap voor stap bij de hand, dat was ook vertrouwenwekkend.
En stimuleerde om nieuwe dingen uit te proberen en gewoonte-manieren van werken los te laten.
De middag werd een grote kleurrijke en vormrijke verrassing.
Ik ben heel blij met het resultaat en het krijgt een mooie plek in huis!

Het schilderij van Marianne (Pijnacker)

april 2017

Silvia, oktober 2017

Zo, dat was een ervaring,  heerlijk geschilderd bij Dorine!

Haar atelier in combinatie met haar persoonlijkheid en kennis maakt een workshop:  “succes verzekerd”.

Door haar coaching leerde ik losser en abstracter te schilderen. Niet dat ik deze techniek nu opeens volledig beheers, maar de workshop zorgde voor een enorme boost.

Dank je wel Dorine, je hebt mij sterk geïnspireerd!

Groet, Silvia.

Vorig bericht
Gemengde techniek workshop
Volgend bericht
SCHILDERIJEN OP BESTELLING