Wilma

Tijdens het atelierweekend in november 2019 ontmoete ik Dorine. Haar enthousiasme was voor mij aanleiding om bij Dorine een aantal workshops te gaan volgen, te beginnen met een individuele van 13:00 tot 17:00. Ik moest mijn ideeën over wat ik wilde schilderen loslaten. De bedoeling van een individuele workshop is, dat je door een aantal stappen te doorlopen een basis techniek leert die je in je latere werk kunt toepassen. Tot mijn verrassing stond er na 4 uur een prachtig schilderij op de ezel.

Tijdens een tweede individuele workshop leerde ik een nieuwe techniek. Andere vaste stappen en ditmaal met een bekend onderwerp. Wederom was het resultaat een mooi schilderij wat zo aan de muur kan.

Het werken in het atelier is een genot, eenmaal aan het werk vergeet je de tijd. De aanwijzingen die Dorine tijdens het schilderen geeft zijn helder en brengen je verder. Je leert veel in een les. Naast het leren van technieken ervaar ik de bijeenkomsten als een warm bad en kom tot rust. Ook al heb ik geworsteld met verf en doek, na afloop voel ik mij voldaan en ga ook nog met iets moois naar huis.

Hieronder zie een voorbeeld van één manier van werken.

Vorig bericht
Miriam
Volgend bericht
Suzanne