Frank

Hallo allemaal,

Nog nooit een teken- of schilderles gehad (behalve de verplichte tekenles op middelbare school 1000 jaar geleden), maar wel met grote belangstelling en enthousiasme om te gaan schilderen met felle kleuren op grote doeken, kreeg ik als verjaardagscadeau een mini-workshop bij Dorine om te leren welke basistechnieken er zijn en wat er benodigd is om het schilderen als (nieuwe) hobby op te pakken.

Dacht ik nog dat we een schets zouden maken om daarna met kleur in te vullen, pakte Dorine het heel anders aan:

Een groot wit doek mocht ik helemaal gaan verven met kleuren en experimenteren met die kleuren, (dik, aangelengd, gemengd, dynamisch schilderen vanuit de pols), iets wat ik heerlijk vond en energie gaf van al die kleuren, echter zonder idee waar het toe zou leiden. Aan het eind van de 1e les mocht ik een afbeelding uitzoeken die me genoeg aansprak om mee verder te gaan en moest ik die thuis leren schetsen en de buitenlijnen eigen te maken.

In de 2e (en laatste) les zetten we de schets op papier om in een schets op het doek, waarbij ik wederom verbaasd stond van welk een heerlijk materiaal acrylverf is: bij een foutje is de verdunde schetsen zo met een nat doekje te verwijderen zonder de achtergrondkleuren aan te tasten!!! Daarna volgde de finale stap: de afbeelding (haan in mijn geval) uit het schilderij naar voren halen door de achtergrond te beschilderen. De haan sprong voor mijn gevoel bijna van het doek en ook door de verf wat te verdunnen konden de achtergrondkleuren toch nog mooi doorschijnen.

Wat een bijzondere aanpak (ik ben echt trots op mijn 1e werk) en wat een bijzonder mens ben je Dorine: met veel empathie kletsen we vooraf en tussendoor on der het genot van een thee met koekjes / chocola en het leek wel of je alle geduld en tijd van de wereld had! Zo schepte je een prima basis om me tijdens het schilderen geen enkele schroom te ondervinden en vrij te verven. Je hebt me laten ervaren wat een heerlijke hobby acrylverven is en ik ga er dan ook zeker mee door!!!

Dorine, heel hartelijk dank voor deze bijzondere ontmoeting en ervaring.

Met kleurrijke groet,

Frank

Vorig bericht
Helene
Volgend bericht
Gea