Kom verder in je schilderontwikkeling en overwin je blokkades.
Éen hele middag schilderen van 13.00 tot 17.00 uur. Van een wit doek naar een prachtig schilderij aan de muur.

Het gaat in mijn lessen om de vrijheid te durven nemen. Je zou weer moeten gaan spelen met verf. Ontdekken wat de mogelijkheden allemaal zijn, dat je weer kunt wegwerken, dat je er weer overheen kunt schilderen, of kunt wegplakken met stukken krant oid.

Eerst beginnen met chaos, rotzooien en rommelen, het laten gaan, en daardoor spontaner werken, om dan uiteindelijk te zien, dat dat proces allemaal meetelt bij het geslaagde eindresultaat.

Ik leer je stap voor stap werken via abstractie naar een schilderij wat een beeld draagt, ondersteund door de abstractie.

Spelenderwijs krijg je adviezen en tips mee die je verder kunnen helpen, zodat je met 1 les (van 4 uur) zelf een heel eind verder kunt komen. Ik hoor vaak terug dat men geïnspireerd verder kan,  een aantal twijfels heeft overwonnen, maar ook veel meer zicht krijgt op zijn/haar blokkades.

Ik werk bij deze intensieve workshop meestal 1 op 1. Zodat we samen zo goed mogelijk kunnen werken. Natuurlijk kan het ook met meer personen, als je dat wilt.  Een workshop die misschien je kijk op schilderen voor goed doet veranderen, in positieve zin. In een fijne sfeer  in mijn heerlijke grote, lichte atelier.

Workshop aanvragen

Deze workshop is op aanvraag, mijn voorkeur gaat uit naar de dinsdag of woensdagmiddag en kost €100,- per persoon.

FORM

Ervaringen

‘Een workshop volgen bij Dorine is een echte aanrader, als je los wilt komen. Ze stimuleert je op een leuke manier om gewoon lekker met het proces bezig te zijn en eerst niet teveel na te denken. Je hebt niet het gevoel dat je op je vingers gekeken wordt; ook best fijn! Dorine is gewoon een leuk mens. Ik kan weer verder met haar tips!’

Gea

Dinsdagmiddag kwam ik bij kunstenares Dorine de Soet om les te krijgen in een mooie schildertechniek, waardoor je je geheel ontspannen gaat voelen en er alle innerlijke plaats is om een goed schilderij te creëren.

Echter, voordat ik uit de auto stapte, heb ik nog met verbazing naar de enorm grote schilderijen gekeken, die voor het raam van het nieuwe atelier hingen. Niet een atelier waar je zo voorbij loopt. Zeer kort geleden zat Dorine nog in een ander atelier, dat minder zichtbaar was. Bij binnenkomst meteen mijn goede gevoel uitgesproken.

We dronken even wat en toen zijn we begonnen. We gingen stap-voor-stap. Lekker je eigen kleuren uitzoeken. Elke duidelijke stap begeleidde Dorine weer zorgvuldig, zonder op je vingers te kijken, waardoor de opbouw van het schilderij goed te zien was. Dit alles in een gemoedelijke, gezellige sfeer, waarin Dorine alles zeker goed in de gaten hield, zodat ik wel met een klaar schilderij naar huis ging. Ik had echt het gevoel dat ik veel geleerd had en ik ging heerlijk ontspannen met een goed resultaat naar huis. Heeeeeeeel hartelijk bedankt Dorine!!!

Machteld

Zo, dat was een ervaring, heerlijk geschilderd bij Dorine! Haar atelier in combinatie met haar persoonlijkheid en kennis maakt een workshop: “succes verzekerd”. Door haar coaching leerde ik losser en abstracter te schilderen. Niet dat ik deze techniek nu opeens volledig beheers, maar de workshop zorgde voor een enorme boost. Dank je wel Dorine, je hebt mij sterk geïnspireerd!

Machteld

Dag Dorine, even een bedankje voor de leerzame gezellige middag. De workshop was zeker geslaagd, we werden warm ontvangen in een prachtige galerie. Ik had geen idee wat we gingen doen, ik dacht alleen ‘ik hoop dat het me iets oplevert’. En dat was zeker zo: ik leerde anders kijken en gewoon iets doen wat je leuk vindt. Zonder na te denken over dat het iets moet worden is heel verrassend. Om uiteindelijk er toch een afbeelding op te schilderen was super leuk. En zeker de moeite van het proberen waard, gewoon doen.

Anne-Miek

De workshop bij Dorine de Soet is als een warm bad. Je bent de hele middag lekker aan het werk en je krijgt goede feedback. Ik was de tijd vergeten …..Een heerlijk moment voor je zelf.

Helene

Hallo allemaal,

Nog nooit een teken- of schilderles gehad (behalve de verplichte tekenles op middelbare school 1000 jaar geleden), maar wel met grote belangstelling en enthousiasme om te gaan schilderen met felle kleuren op grote doeken, kreeg ik als verjaardagscadeau een mini-workshop bij Dorine om te leren welke basistechnieken er zijn en wat er benodigd is om het schilderen als (nieuwe) hobby op te pakken.

Dacht ik nog dat we een schets zouden maken om daarna met kleur in te vullen, pakte Dorine het heel anders aan:

Een groot wit doek mocht ik helemaal gaan verven met kleuren en experimenteren met die kleuren, (dik, aangelengd, gemengd, dynamisch schilderen vanuit de pols), iets wat ik heerlijk vond en energie gaf van al die kleuren, echter zonder idee waar het toe zou leiden. Aan het eind van de 1e les mocht ik een afbeelding uitzoeken die me genoeg aansprak om mee verder te gaan en moest ik die thuis leren schetsen en de buitenlijnen eigen te maken.

In de 2e (en laatste) les zetten we de schets op papier om in een schets op het doek, waarbij ik wederom verbaasd stond van welk een heerlijk materiaal acrylverf is: bij een foutje is de verdunde schetsen zo met een nat doekje te verwijderen zonder de achtergrondkleuren aan te tasten!!! Daarna volgde de finale stap: de afbeelding (haan in mijn geval) uit het schilderij naar voren halen door de achtergrond te beschilderen. De haan sprong voor mijn gevoel bijna van het doek en ook door de verf wat te verdunnen konden de achtergrondkleuren toch nog mooi doorschijnen.

Wat een bijzondere aanpak (ik ben echt trots op mijn 1e werk) en wat een bijzonder mens ben je Dorine: met veel empathie kletsen we vooraf en tussendoor on der het genot van een thee met koekjes / chocola en het leek wel of je alle geduld en tijd van de wereld had! Zo schepte je een prima basis om me tijdens het schilderen geen enkele schroom te ondervinden en vrij te verven. Je hebt me laten ervaren wat een heerlijke hobby acrylverven is en ik ga er dan ook zeker mee door!!!

Dorine, heel hartelijk dank voor deze bijzondere ontmoeting en ervaring.

Met kleurrijke groet,

Frank

Ik ging naar deze workshop, omdat ik even dat zetje nodig had om de kwast weer ter hand te nemen en om lekker los te leren werken. Dorine heeft mij laten zien en laten ervaren hoe ik zoiets aan kan pakken en heeft mij net dat zetje gegeven om weer lekker met mijn hobby bezig te zijn. Dit allemaal op een gezellige spontane manier. Het was een heerlijke middag !

Reny

Dank je wel Dorine voor de inspirerende schilderles. Vanaf het begin voelde ik vertrouwen in wat we gingen doen, al had ik geen idee. Dat kwam door het vertrouwen en het enthousiasme dat jij uitstraalde. Je nam me stap voor stap bij de hand, dat was ook vertrouwenwekkend. En stimuleerde om nieuwe dingen uit te proberen en gewoonte-manieren van werken los te laten. De middag werd een grote kleurrijke en vormrijke verrassing. Ik ben heel blij met het resultaat en het krijgt een mooie plek in huis!

Marianne
Menu
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!